27 Ağustos 2010 Cuma

Pakistan’a Gönüllü Personel Desteği

Sağlık Bakanlığı, Pakistanda yaşanan sel felaketi nedeniyle başta uzman hekim ve hekim olmak üzere personel görevlendirileceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, “Pakistan’da yaşanan sel felaketi nedeniyle ülkemizce sunulacak sağlık hizmetleri kapsamında ve gerektiğinde karşılaşılabilecek diğer acil durum ve afetlerde görevlendirilmek üzere başta uzman hekim ve hekim olmak üzere görevlendirilmek isteyen diğer sağlık personeli için başvuru formu hazırlanmıştır” denildi.

Başvuruda bulunacak personelin başvuru formunu doldurduktan sonra asodb@saglik.gov.tr adresine göndermeleri gerekmektir.

20 Ağustos 2010 Cuma

Karşılıksız kaynak aktarımı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda;

2005 yılında başlatılan aile hekimliği uygulamasının 2010 yılında tüm ülke genelinde uygulanmaya başlanacak olup, aile hekimliği uygulanmasına geçilen illerde İl Sağlık Müdürlüklerinin daha kaliteli ve verimli sağlık hizmeti sunabilmeleri hedeflendiği belirtilmekte.

"Bundan dolayı, 209 sayılı “Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları İle Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine Verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun”un 07.03.2006 tarih ve 5471 sayılı Kanunla değişik 5 inci maddesinin 7 ncı fıkrasında “Döner Sermayeli İşletmelerin mali imkânı elverişli olanlarından, mali durumu yetersiz olanlara karşılıksız veya borç olarak kaynak aktarmaya Sağlık Bakanı yetkilidir.” hükmüne istinaden ilgide kayıtlı Makam Onayı ile Bakanlığımıza bağlı Ağız ve Diş Merkezleri ve Diş Hastanelerinin aylık gayrisafi hâsılattan aylık tahsil edilen tutarın yüzde 10’unu (%10) aile hekimliği uygulamasına geçilen illerde, her ay düzenli olarak İl Sağlık Müdürlüğü ihtiyaçlarında kullanılmak üzere karşılıksız kaynak aktarımı kapsamında aktarılması uygun görülmüş olup adı geçen aktarımların Ağustos ayından itibaren her ayın 15’ine kadar gerçekleştirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim."

ÖRNEK AÇIKLAMA

"Aile hekimliğinin uygulandığı illerde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri/Hastaneleri, Temmuz ayında gerçekleştirmiş olduğu tahsilâtın %10’ unu Ağustos ayının 15’ ine kadar İl Sağlık Müdürlüğüne aktaracaktır. Örneğin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi/Hastanesi Temmuz ayında 500.000 TL tahsilât gerçekleştirmişse, gerçekleştirdiği tahsilâtın %10’u olan 50.000 TL’yi Ağustos ayının 15’ine kadar İl Sağlık Müdürlüğüne aktaracaktır."

Karşılıksız Kaynak aktarma işlemi, Genelge doğrultusunda her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek.

17 Ağustos 2010 Salı

Döner Sermaye Sabit Ödemesi (DSSÖ) Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Döner Sermaye Sabit Ödemesi (DSSÖ) uygulamasında ortaya çıkması muhtemel sıkıntıları bertaraf etmek ve uygulama birliğini sağlamak açısından aşağıdaki açıklamaların yapılmasını gerekli görmüştür;

“1- Performansa dayalı ek ödemeyi düzenleyen 12/05/2006 tarihli ve 26166 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Kurum Ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik”te görevlendirme şekillerine göre ek ödeme hesaplama usul ve esasları belirtilmektedir.

Hizmet içi eğitim, kongre, seminer, kurs, insani ve teknik yardım amacıyla yurt dışına görevlendirme, Bakanlık Merkez teşkilatına geçici görevlendirme gibi görevlendirmelerde personele kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluş tarafından, Bakanlığımız kurumları arası görevlendirmelerde personele geçici görevli olarak fiilen görev yaptığı kurum tarafından, bir ek ödeme dönemi içerisinde birden fazla kurumda görev yapılması halinde ise görev yapılan her bir kurum tarafından performansa dayalı ek ödeme yapılmaktadır.

Bakanlık merkez teşkilatından taşra kurum veya kuruluşlarına geçici görevlendirmelerde ise performansa dayalı ek ödeme görevlendirme biçimine göre yapılmaktadır.

a) Hizmet içi eğitim, kongre, seminer, kurs, insani ve teknik yardım amacıyla yurt dışına görevlendirme, Bakanlık Merkez teşkilatına geçici görevlendirme gibi görevlendirmelerde personele performansa dayalı ek ödeme kadrosunun bulunduğu kurum tarafından yapılmaktadır. Bu şekilde görevlendirilen personelin Döner Sermaye Sabit Ödemesinin (DSSÖ) ve mahsuplaşma işleminin kadrosunun bulunduğu kurum tarafından yapılması gerekmektedir.

b) Bakanlığımız kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde personele geçici görevli olduğu kurum tarafından performansa dayalı ek ödeme yapılmaktadır. Ayın tamamını kapsayan Bakanlığımız kurumları arasındaki geçici görevlendirmelerde personele ilgili aya ilişkin Döner Sermaye Sabit Ödemesinin ve mahsuplaşma işleminin geçici görevli olduğu kurum tarafından yapılması gerekmektedir.”

Açıklamanın tamamı